0
Košarica
Oceni članek:
(0)

Št. ocen: 0
Zanimivosti

10 dejstev o parfumih, ki še kako držijo

Podajamo vam resnična dejstva o parfumih, ki jih morda še niste vedeli ...

1. Formulacija parfuma je prava znanost
Parfumerji ali nosovi so sposobni izolirati in identificirati več kot 10.000 vonjev in ustvariti unikaten parfum ob upoštevanju piramide dišav oz. različnega sproščanja dišav skozi časovno obdobje 24-ih ur.

2. Parfumi so umetnost o času
Potrebujejo namreč čas, da se ustvarijo, da zbledijo, se pomešajo in razkrijejo na koži. Tega procesa ni mogoče prehiteti.

3. Dišave močno vplivajo na naša življenja
75 odstotkov čustev, ki jih dnevno gojimo, povzročijo vonji oziroma dišave. Poleg pogleda  je vonj najpomembnejši občutek, ki ga imamo.

4. Obstojni parfumi niso vedno so kvalitetni
Obstojnost se lahko pri parfumu namesto visoke koncentracije dišavnih sestavin, doseže tudi malo na goljufiv način: dodajajo fiksative, ki povečajo obstojnost dišave in preprečijo preveliko nihanje pri izparevanju parfumskih surovin.

MYSV prvi slovenski parfumarni MySpirit

5. Pravi parfum ima 3!
Kvaliteten parfum ima trodimenzionalnost izhlapevanja dišavnih not, kar pomeni, da je sestavljen iz zgornje, srednje in spodnje note, kjer pride vsaka do izraza v določenem časovnem obdobju po nanosu dišave.

6. Parfumi nimajo roka uporabe
Pomembno je, da so shranjeni na temnem in stran od intenzivne svetlobe, pa bo vaš parfum trajal vse do zadnjega diha (berite kapljice).

7. Nekatere dišave so pravi afrodiziak
Parfum s prevladujočim vonjem vanilije velja za najboljši afrodiziak in to so vedeli celo že Azteki. Vanilija je nekoč celo veljala za zdravilo proti moški impotenci.

Dišave

8. Uporabimo ga lahko na več načinov
Svoj parfum lahko kot prvo uporabite na sebi - ga nanesete na mesto, kamor ste navajeni, kjer želite biti poljubljeni, ali pa v vašo okolico, kjer se sproščate, urejate, počivate, hranite oblačila, preživljate prosti čas …

9. S parfumom je tako kot s hrano
Nakup parfuma je recimo kot nakup hrane - bolj blizu je primarnemu viru, boljši je. Bližje kot je proizvajalcu, manj posrednikov je vmes in cenejši bo za vas.

10. Pravi parfumi vsebujejo …
… visok delež dišavnih sestavin v koncentracijah med 13 in 15% in MySpirit parfumi jih v povprečju vsebujejo kar 15%. Vsebina je tisto, kar šteje!

← Prejšnji: Prva Slovenka z lastno dišavo - MySpirit by Rebeka Naslednji: Znane Slovenke ocenile parfum MySpirit by Rebeka
  • UGODNA POŠTNINA
  • HITRA
    DOSTAVA
  • 100% GARANCIJA
    ZADOVOLJSTVA
© 2020, SCC d.o.o. MySpirit | Vse pravice pridržane.