0
Košarica
Oceni članek:
(0)

Št. ocen: 0
Nasveti

10 parfumskih trikov, ki bi jih morala poznati vsaka ženska

Parfum je nekaj, kar že stoletja uporabljamo zato, da dobro dišimo. Ženske ga včasih uporabijo tudi takrat, ko želijo zapeljati moškega. No, tudi pri moških gre nekako tako. Razkrivamo pa nekaj parfumskih trikov, ki jih mora poznati vsaka ženska:

1. Kako naj dišim čim dlje časa?

Vse si želimo, da parfum traja čim dlje, kajne? Poskusi parfum nanesti na predel kože, kamor si že nanesla neodišavljen losjon ali vazelin. Ta bosta namreč dišavi pomagala, da se bo vonj 'zlil' v kožo in bo tako manj izhlapeval. Tako boš dišala dalj časa. Seveda pa že na splošno izbiraj prave parfume, ki imajo višjo koncentracijo dišavnih sestavin kot pa kolonjske ali toaletne vodice.

P.S. Losjon lahko odišaviš s svojim najljubšim parfumom in tudi tako vplivaš na to, da boš dišala dalj časa. Izdelaj svoj losjon (klik).

2. Kje naj parfum hranim?tisinaGovori

Parfuma ne hrani v vlažnih in toplih prostorih, prav tako ne neposredno na sončni svetlobi. Zato tako za hrambo parfuma niti ni primerna kopalnica, saj razmere v njej vplivajo na krajšo življenjsko dobo dišave, razen če ... je tvoj parfum hranjen v posebni steklenički - aluminki. Preberi si zakaj (klik).

3. Ujemi idealen čas za nanos ...

Parfum traja dlje časa, ko je v tvoji koži dovolj vlažnosti in zato je najbolj idealen čas za nanos parfuma po tuširanju, kar pa nas večina ne počne, kajne? Po tuširanju se obriši z brisačo, namaži z losjonom za telo in nato uporabi parfum. Odlično!

4. Joj, ne drgni!

Veliko nas ima navado, da parfum, ko ga na primer popršimo po zapestju, nato z drgnjenjem zapestja želimo povonjati. Ne počni tega, saj drgnjenje povzroča trenje in toploto, ki pospešuje bledenje vrhnjih not in zmanjšuje življenjsko dobo dišave. Tako parfum izginja ... In če torej zapestji podrgneš že takoj po nanosu, si trajanje dišave skrajšala že v času nanosa.

5. Kako pravilno testirati parfum?

Ko dišavo testiraš, dovoli, da se na koži najprej posuši, šele nato prični z vonjanjem. Vsaka stvar potrebuje nekaj časa - tudi parfum. Če želiš, da zares občutiš njegovo moč in kvaliteto, pa ne pozabi, da mora biti parfum trodimenzionalen. Preberi zakaj in si oglej piramido dišav, da boš naslednjič vedela, kako bo po podatkih kaj sestavlja vrhnjo, srednjo in spodnjo noto parfuma, dišavo sploh zaznati po tem, ko bo minilo nekaj časa od nanosa. Takoj po nanosu namreč vonjamo vrhnje note, šele kasneje preostale. Preberi več (klik).

6. Kako pravilno posprejati tudi lase in oblačila?

Seveda je parfum še za kam drugam kot le za na telo, a ga na lase nikoli ne nanesi direktno, saj jih lahko to suši. Raje ga posprejaj na krtačo ali glavnik za lase in lase nato počeši kot običajno.

parfum1

Tudi na oblačila ga ne nanašaj direktno, ampak raje posprejaj omaro, v kateri hraniš oblačila. Ko jo boš naslednjič odprla, se ti bo na usta prikradel nasmeh, saj bo iz nje omamno pridišalo ;).

7. Če ti parfum smrdi ...

Če ti parfum, ki si ga testirala, potem na koži smrdi, ga odstrani s kozmetičnim robčkom.

8. Kako s parfumom spati bolje?

Če imaš svoj priljubljen vonj, ki te osrečuje in pomirja, potem ga lahko malo popršiš tudi po vzglavniku oz. posteljnini.

9. Kako parfum varno nositi s seboj?

Večina stekleničk je precej težkih in robustnih, zaradi česar jih je težko nositi v torbici. Prav tako se lahko dogodi, da v kolikor boš nekje na soncu uživala v pijači, torbico pa v visokih temperaturah imela s seboj, to vpliva na pokvarljivost tvoje dišave. Za to imamo rešitev, ki se skriva v posebnih stekleničkah ...

10. Ustvari svoj vonj

Ekspetimentiraj z dišavami, ki so ti všeč. Nase nanesi nekaj parfumov in tako ustvari svojo unikatno. Vedno prvo nanašaj bolj močne dišave, saj lahko te 'pogasijo' nežnejše. Lahko pa nam oddaš zanimanje za delavnice, na katerih si boš ustvarila svoj lasten parfum. V pripravi je tudi izdelava popolnoma naravnih parfumov. Pomagaj nam pri pripravi na delavnice in oddaj povpraševanje (klik).

← Prejšnji: 3 sveže pomladne lepotne ideje Naslednji: Obvezne sestavine ženske torbice
  • UGODNA POŠTNINA
  • HITRA
    DOSTAVA
  • 100% GARANCIJA
    ZADOVOLJSTVA
© 2020, SCC d.o.o. MySpirit | Vse pravice pridržane.