0
Košarica
Oceni članek:
(4)

Št. ocen: 1
Nasveti

6 napak, ki jih delamo pri nanašanju parfuma

Pri nanašanju dišave se vse zdi preprosto in ne bi rekli, da je to zapleten del vaše lepotne rutine, kajne? Preprosto popršite po koži, malo podrgnete zapestje in nanos je končan. Moramo vas razočarati, saj je tudi pri nanosu parfuma potrebno vedeti kaj in kako, da se lahko izognemo šestim najpogostejšim napakam, ki jih delamo pri dišavah.

Napaka #1: Po nanosu podrgnete zapestji

Ta napaka resnično oslabi moč vaše dišave. Parfum namreč sestavljajo tri note: vrhnja, srednja in osnovna. Vrhnje note po navadi zbledijo precej hitro, srednje note trajajo malo dlje, osnovne note pa trajajo najdlje. Ko pričnete drgniti obe zapestji, ustvarjate trenje in toploto, ki pospešuje bledenje vrhnjih not in zmanjšuje življenjsko dobo dišave.

Napaka #2: Nanesete ga le na zapestje

Parfum aktivira telesna toplota. Kam ga torej nanesti za dolgotrajnejši vonj? Pomislite na točke utripa – nanesite ga na zapestji, vrat, za koleni in celo za gležnji. In ne pozabite na vašo največjo točko utripa: srce. Seveda parfuma naenkrat ne nanašajte na vse te točke, ampak v enem nanosu recimo vsaj na dve mesti. Prav tako brez dvomov dišavo popršite še po laseh in oblačilih. Svetuje se tudi, da jo na primer nanesete tudi na svojo krtačo za lase.

Napaka #3: Kože pred nanosom ne navlažite

Če bi radi, da vaš parfum traja čim dlje in kolikor je le mogoče, potem kožo pred nanosom dišave navlažite. Prav tako se priporoča plastenje – to pomeni, da na primer na kožo najprej nanesete losjon enakega vonja kot je parfum. Če mislite, da vam bo vse skupaj premočno, pa uporabite losjon brez vonja, kar bo parfumu omogočalo daljše trajanje, brez tega, da bi vas zaradi prekomerne uporabe zabolela glava.

Napaka #4: Stekleničko pustite izpostavljeno uničevalcem

Seveda je lepo, če stekleničko in lepo embalažo postavite na vidno mesto, a tako uničujete njeno vsebino. Nekateri strokovnjaki celo priporočajo, da parfum hranite v hladilniku, če pa vam to nekako ni povšeči, se prepričajte, da stekleničke ne boste izpostavljali svetlobi in toploti. Dišava se lahko namreč zaradi teh dejavnikov uniči, spremeni in postane celo žarka.

Napaka #5: Želite enak parfum kot vaša prijateljica

Vaša prijateljica vedno nosi tisti dober parfum, kajne? Toda ne prenaglite se in ne hitite z nakupom, saj je lahko vonj na vaši koži popolnoma drugačen. Zakaj? Telesna kemija je končna sestavina vsake dišave – kar diši čudovito na vas, mogoče ne bo delovalo na prijateljici, sestri, mami, ali obratno. Zato poprosite za nekaj kapljic in parfum dodobra preizkusite, preden odhitite v nakup.

Napaka #6: S parfumom se ne zabavate

Parfum mora predstavljati raziskovanje in zabavo, zato ga ne poskušajte jemati preveč resno. Če želite kupiti parfum, za katerega mislite, da ni bil nikoli vaš tip, storite to. Okusi se čez čas spremenijo. To, da ste pri nošenju parfuma inovativni, so vedno počele tudi tiste ženske, ki želijo biti modne in postavljajo trende. Samo pomislite na Marilyn Monroe, ki je že v svojem času izdala, da za v posteljo namesto pižame nosi le nekaj kapljic Chanela No.5.

← Prejšnji: Razlike med parfumerijo in parfumarno Naslednji: Največje pasti nekaterih točenih parfumov
  • UGODNA POŠTNINA
  • HITRA
    DOSTAVA
  • 100% GARANCIJA
    ZADOVOLJSTVA
© 2020, SCC d.o.o. MySpirit | Vse pravice pridržane.