0
Košarica
Oceni članek:
(0)

Št. ocen: 0
Zanimivosti

6 tipičnih francoskih parfumov

… od katerih vsaj enega v življenju zagotovo nosi vsaka prava Francozinja. francoski_parfumi

Vemo, da so Francozinje znane po brezčasni lepoti. Lepa koža, čudoviti lasje in tisti poseben šarm, ki vse naredi tako francosko oz. pariško. Ena od sestavin dih jemajoče francoske ženske, je tudi njen parfum.

Dišava je seveda nekaj, kar je osebno in odvisno od posameznika, a so nekatere kljub temu postale že precej kulturne in jih lahko zlahka povežemo s Francijo. In prav imamo – obstajajo dišave, od katerih jih ima vsaka povprečna prava Parižanka do 40. leta, na svoji omarici enkrat v življenju, vsaj eno. Francoski nos Francis Kurkdjian je zaupal, katerih je tistih 6 klasičnih parfumov, ki so popolnoma francoski.  – povezava do priročnika?

Chanel No. 5 (1921)

Je prava ikonična dišava, ki predstavlja ultimativno idejo o ženstvenosti. V misli se nam prikliče Marilyn Monroe, ki ga je nosila tudi za v posteljo (znano je, da naj bi za v posteljo nosila le nekaj kapljic Chanela No. 5 in ničesar drugega), pa vsem poznana modna hiša Chanel. Če vam je všeč ali ne – je bil narejen pred skoraj 100-imi leti in je še vedno najbolj prodajana dišava na svetu. Poskusite ga, saj ga preprosto morate.

 

parfum -ysl-opiumYves Saint Laurent Opium (1977)

Vonj malo spominja na parfum, ki je bil narejen v prejšnjem stoletju, saj dišave tistega časa še niso imele sadnih not, ki se jih danes uporablja pogosto. Zamisel o dišavi ni več tako škandalozna kot včasih, vendar se jo na določen način še vedno da dobro prepoznati … še vedno namreč obstaja neko ime in njen podpis.

http://www.myspirit.si/parfumi-za-zenske/i_28_pivoine

Kenzo FlowerbyKenzo (2000)

Orientalska dišava ima na vrhu rožnat učinek, oziroma vonj po šminki in po nečem zelo pudrastem. Skoraj tako kot bi vonjali kompaktni puder. Ta dišava, z vonjem po rdečilu za ustnice, je nekaj kar boste videli v Franciji in pravzaprav nikjer drugje. Je klasična tako kot francoska ženska, ki si od vsega najraje nadene rdečo šminko in nič drugega.

Chanel Coco Mademoiselle (2001)parfum-chanel-coco-mademoiselle

Gre za še en Chanelov vonj, a kadar govorimo o Coco Mademoiselle, vemo, da ga ima na nek način pri sebi vsaka prava francoska ženska. Je ideja o francoski deklici. Zelo sodobna in elegantna. Gre za dišavo s sadnimi, lesnimi in začimbnimi notami. Zadnje je zelo francosko, saj njihove dišave niso agresivne, nosijo nekaj skrivnostnega, tako, da dajejo občutek, da ne dišite kot nekdo drug.

Cacharel Anaïs Anaïs (1978)

Gre za dišavo, ki se nekako podarja vsaki deklici. Je nekaj bolj nedolžnega in bolj spominja na skupino najstnic, ali pa na vzornico mladih punc, Miley Cyrus.

Guerlain Shalimar (1925)

Vsaj enkrat ste si nekoč zagotovo želeli preizkusiti parfum vaše mame. Shalimar je ikonična, zelo, zelo francoska dišava. Vonjate jo lahko v gledališčih, ali v operi.

← Prejšnji: Parfumoskop: Izbira parfuma glede na nebesno znamenje 2. del Naslednji: Modni trendi jesen/zima 2014 in primerni parfumi
  • UGODNA POŠTNINA
  • HITRA
    DOSTAVA
  • 100% GARANCIJA
    ZADOVOLJSTVA
© 2020, SCC d.o.o. MySpirit | Vse pravice pridržane.