0
Košarica
Oceni članek:
(5)

Št. ocen: 2
Zanimivosti

Afrodiziak – dišave, ki vas naredijo privlačne

Ko gre za čutne parfumske dišave, veljajo nekatere note za afrodiziak. Zelo zanimivo je, da ima parfum poleg svoje 'običajne' namembnosti tudi drugo plat, ki lahko pojasni, zakaj moške in ženske tako privlači določena dišava.

imageVANILIJA

Parfum s prevladujočim vonjem vanilije velja za najboljši afrodiziak. Vanilija je nekoč celo veljala za zdravilo proti moški impotenci. Že Azteki so uporabljali vanilijo v kombinaciji s čokolado kot močan afrodiziak. Najsi bo zaradi sladkega vonja ali celo okusa, vanilija je že od nekdaj veljala za afrodiziak št. 1.

JASMIN

Karkoli vsebuje tudi najmanjši delček dišave jasmina, vedno konča v prenekateri nakupovalni košari. Jasmin je nežna, cvetlična in prefinjena dišava z emocionalno toplim pridihom, ki poskrbi za poživitev telesa in duha ter večjo samozavest.

image1CIMET

Če govorimo o začimbnih dišavah, ni nikakršnega dvoma o tem, kakšno moč ima cimet (temu gotovo ne bodo oporekali ljubitelji 'štrudlja' ali kave s cimetom). Nekaj je na tej dišavi, kar jo naredi totalno privlačno.

SANDALOVINA

Sandalovina je  bogata in izjemno opojna zemeljska dišava. Morda ste opazili, da je sandalovina postala ena najbolj priljubljenih dišav na trgu parfumov. S tako privlačnim vonjem to tudi ni nikakršno  presenečenje.

image2SIVKA

Sivka je klasična dišava, ki je »na pohodu« že stoletja. Ko gre za pomembne dogodke, je sivka prava izbira, saj njen vonj ni premočan, a za sabo vseeno pusti trajen vtis. Prav tako deluje kot zelo učinkovit aktivator.

YLANG YLANG

Po pričevanjih nekaterih ylang ylang povečuje libido in energijo med partnerjema ter velja za enega najmočnejših afrodiziakov. Ylang ylang pogosto najdemo v kombinaciji z jasminom, bergamotko in rožnim oljem. Kaj je lahko boljšega kot dišava, ob kateri se počutite spogledljivi in energični?

VRTNICA

Ko gre za romantiko, segajo na vrh seznama dišave, ki so navdihnjene z notami vrtnice. S svojo sladko, a čutno naravo je vrtnica  med pravimi ljubitelji parfumov prav pri vrhu lestvice priljubljenosti.

Naslednjič, ko se boste odpravili na zmenek, morate vsekakor poskusiti te čudovite vonje. Da pa bo odločitev za izbiro prave dišave lažja, vam  predlagamo nekaj različnih dišav glede na priložnost.

Naslednji: Najdražji parfum na svetu
  • UGODNA POŠTNINA
  • HITRA
    DOSTAVA
  • 100% GARANCIJA
    ZADOVOLJSTVA
© 2020, SCC d.o.o. MySpirit | Vse pravice pridržane.