0
Košarica
Oceni članek:
(4)

Št. ocen: 1
Zanimivosti

Kako dišave vplivajo na naša življenja?

vpliv parfumaAli veste, kaj je vonj in kako pomembno vlogo ima v našem življenju? Je vaš podpis, saj na tem planetu nihče ne nosi takšnega kot vi. Dela vas zaupljive in lepe. Pri čem je še pomemben in zakaj je tako poseben?

Vaš najintenzivnejši stik

Živimo zato, ker dihamo in z vsakim dihom tudi vonjamo. Občutek za voh je naš prvi in najhitrejši stik z okolico. Spominja nas na to kaj in koga ljubimo. Vonj je verjetno tudi najbolj kompleksen čut, zaradi tega pa tudi najmanj razumljiv in v večini vzet kot samoumeven. Vemo tudi, da se nas nobeden od drugih čutov ne dotakne tako globoko kot vonj. Niti glasba se ne dotakne misli in srca tako močno kot en vdih dišave.

Vaše življenje

Vonj je vedno individualen. Vaš občutek za vonj je eden najbolj unikatnih stvari, ki jih imate – je bolj unikaten kot vaš prstni odtis, oblika ušesa, vzorec mrežnice. Je eden najbolj pomembnih faktorjev, ki vas definira takšne kot ste. Na določene dišave se odzivate tako zaljubljeno – na način, kot vas je ustvarila narava. Vonj je posnetek vašega posebnega življevpliv parfuma 2nja – je vaša izkušnja. Obstajajo parfumi, ki se nas res dotaknejo. To so tisti, ki si jih zapomnimo in so nam všeč. Te dišave so življenje in z njimi lahko tudi zapeljujemo.

Balzam za dušo

Parfumi so  umetnost o času – čas, da se ustvarijo, da zbledijo, se pomešajo in razkrijejo na koži. Tega procesa ni mogoče prehiteti. Dišave močno vplivajo na naša življenja:
- 75 odstotkov čustev, ki jih dnevno gojimo, povzročijo vonji oziroma dišave. Poleg pogleda, je vonj najpomembnejši občutek, ki ga imamo.

-  Študije so ugotovile, da je bilo zaznati kar 54 odstotno zmanjšanje napak pri delu, ko so zaposleni vonjali limonino olje.

- Človeški čut za voh igra pomembno vlogo tudi pri spominu: receptorji za vonj, ki se nahajajo v nosu, so povezani direktno s področjem v možganih, ki je odgovorno za spomin in čustva. Zdaj veste, zakaj nam vonj po njemu ali njej, tako hitro povzroči prijetne ali pa tudi neprijetne občutke, nam prikliče nostalgične misli ipd..

- Poskusi v modni trgovini so dokazali, da se je prodaja ženskih oblačil podvojila, ko so bili v prodajalni razpršene ženstvene dišave z noto vanilije. Prav tako lahko parfume nosimo glede na to, kako smo oblečeni.

- Znanstvena raziskava je ugotovila, da vonjanje eteričnih olj kot je sivkino, izboljša razpoloženje in odpravlja stres. Vsi imamo radi čisto posteljnino, toda ali ste vedeli, da lahko nekaj takšne dišave, razpršene po spalnici, izboljša vaš spanec? Dišave s sivko pomirjajo in v globok spanec zazibajo tako moške kot ženske. 

vpliv parfuma 3Zakaj si torej z dišavami ne bi polepšali svojega dne, ga odišavili nekomu drugemu in uživali v tem, da parfumi lepšajo trenutke, ter nam omogočajo, da čutimo in zaznavamo močneje? … Tudi z MySpirit parfumi, ki so pravi parfumi, kar pomeni, da so vsemi dišavnimi produkti najmočnejši, glede na koncentracijo dišavnih sestavin pa tudi najobstojnejši. Zato da dišite ves dan in preostanek večera ter še dolgo potem, zadostuje le en samcat nanos.

Parfum je tančica, ki razkriva dušo,
parfum je vreme našega notranjega sveta, ki v osebno pokrajino prinese življenje,
parfum je umetnost, ki nam pokaže kdo smo lahko, če si upamo – neviden portret tega, kar smo,
parfum je resnično raziskan le s strani naših ljubimcev, ko smo skupaj z njimi – goli.
Parfum je pustolovščina.
Spodbujamo vas, da jih raziščete,
radi delamo parfume,
radi smo parfumarna.

← Prejšnji: 7 načinov kako uporabiti parfum Naslednji: Kako je sestavljena cena parfuma?
  • UGODNA POŠTNINA
  • HITRA
    DOSTAVA
  • 100% GARANCIJA
    ZADOVOLJSTVA
© 2020, SCC d.o.o. MySpirit | Vse pravice pridržane.