0
Košarica
Oceni članek:
(5)

Št. ocen: 1
Nasveti

Kako narediti parfumiran losjon za telo?

Svoj najljubši parfum lahko nase nanesete v plasteh - s parfumom in losjonom za telo. Tako se ne bodo mešali vonji parfuma in neke druge kreme za telo, odišavljen losjon pa bo trajanje vašega parfuma le še podaljšal. Svoj losjon si z najljubšim parfumom lahko naredite kar doma!

losjon1

Foto: livesimply.me

Prednosti:

- velikokrat so enako odišavljeni losjoni (kot naša najljubša dišava), dragi, ali pa jih niti ni mogoče dobiti,
- skupaj je nemogoče nositi losjon drugačnega vonja in najljubši parfum – dišavi se bosta namreč 'tepli' in rezultat ne bo prav nič privlačen,
- doma narejeni losjon nam omogoča, da sami nadziramo intenzivnost in lahko neodišavljen losjon z najljubšim parfumom le malo popestrimo, ali pa pripravimo močnejšega, ki bo na koži izhlapeval še dolgo časa in sploh ne bomo potrebovali nanašanja parfuma. Takšen je primeren za kakšne večerne priložnosti, ko bi radi, da bi dišali po celotnem telesu in še dolgo v noč. Včasih pa potrebujemo le nekaj diskretnega, a še vedno dišečega,
- kupljeni odišavljeni losjoni lahko povzročajo različne alergije, zato se lahko z doma pripravljenim (kupimo čim bolj naraven losjon brez vonja), temu izognemo in ne škodujemo koži, da bi se ta tudi prekomerno izsušila (količina dodanega parfuma bo namreč zelo majhna, učinek pa enak ali večji).

Pri MySpirit vam je na voljo izdelano parfumsko mleko za telo MySpirit by Rebeka, ki diši po istoimenskem parfumu, drugače pa ga lahko izdelate tudi sami:

losjon

Foto: livesimply.me

Postopek:

1. Potrebujete neodišavljen losjon za telo, ki ga iz originalne embalaže dajte v steklen kozarec. Kozarec je dobro predhodno sterilizirati – za 30 minut ga postavite v pečico, segreto na 120  stopinj Celzija.

2. Losjonu dodajte 3-5 kapljic svojega najljubšega parfuma.  Izogibajte se uporabi toaletnih vodic in uporabite pravi parfum, kar bo onemogočalo, da bi vonj hitro izhlapel, ali se spremenil. Losjon in parfum 10 minut dobro mešajte z leseno žlico ali lopatko.

3. Nato si za lešnik veliko količino odišavljenega losjona podrgnite po majhnem predelu zapestja. S tem se prepričate, da odišavljen losjon odgovarja vaši koži. Počakajte par ur in spremljajte, če se slučajno na koži pojavi kakršnakoli sprememba. Če uporabljate svoj najljubši parfum tudi na sebi, se na koži ne bi smele pojaviti nobene spremembe (srbenje, rdečica ali podobno).

4. Če se vam zdi losjon prenežno odišavljen, mu dodajte parfum in ponovno dobro premešajte. Eksperimentirajte z intenziteto z majhnimi količinami losjona, da najdete pravo razmerje med losjonom in parfumom.

5. Odišavljen losjon shranite nazaj v prvotno embalažo, v kateri je bil shranjen kupljeni, ter jo dobro zaprite.

6. Vaš najljubši losjon je pripravljen na uporabo.

IDEJA: Še v teh poletnih dneh si lahko izdelate losjon za telo, z vonjem po poletnem hitu - parfumu MySpirit by Rebeka SUMMER, ali pa preizkusite parfumsko kremo za sončenje, ki diši po istoimenskem parfumu.

FB-post_SUMMER-KREMA_info-banner

Naj diši po poletju od nog do glave!

← Prejšnji: Kaj morate vedeti o uporabi sončne kreme? Naslednji: "Back to work" - s svežimi parfumi za svežo energijo!
  • UGODNA POŠTNINA
  • HITRA
    DOSTAVA
  • 100% GARANCIJA
    ZADOVOLJSTVA
© 2020, SCC d.o.o. MySpirit | Vse pravice pridržane.