Svoj najljubši parfum lahko nosite tudi v plasteh – s parfumom in losjonom za telo. Tako se ne bodo mešali vonj parfuma in neke druge kreme za telo, odišavljen losjon pa bo trajanje vašega parfuma tudi še podaljšal. Svoj losjon si z najljubšim parfumom lahko naredite kar doma!

Prednosti:

– velikokrat so enako odišavljeni losjoni (kot naša najljubša dišava), dragi, ali pa jih niti ni mogoče dobiti,
– skupaj je nemogoče nositi losjon drugačnega vonja in najljubši parfum – dišavi se bosta namreč ‘tepli’ in rezultat ne bo prav nič privlačen,
– doma narejeni losjon nam omogoča, da sami nadziramo intenzivnost in lahko neodišavljen losjon z najljubšim parfumom le malo popestrimo, ali pa pripravimo močnejšega, ki bo na koži izhlapeval še dolgo časa in sploh ne bomo potrebovali nanašanja parfuma. Takšen je primeren za kakšne večerne priložnosti, ko bi radi, da bi dišali po celotnem telesu in še dolgo v noč. Včasih pa potrebujemo le nekaj diskretnega, a še vedno dišečega,
– kupljeni odišavljeni losjoni lahko povzročajo različne alergije, zato se lahko z doma pripravljenim (kupimo čim bolj naraven losjon brez vonja), temu izognemo in ne škodujemo koži, da bi se ta tudi prekomerno izsušila (količina dodanega parfuma bo namreč zelo majhna, učinek pa enak ali večji).

Pri MySpirit vam je na voljo izdelano parfumsko mleko za telo MySpirit by Rebeka, ki diši po istoimenskem parfumu, drugače pa ga lahko izdelate tudi sami:

Postopek:

1. Potrebujete neodišavljen losjon za telo, ki ga iz originalne embalaže shranite v stekleno embalažo s pokrovčkom. Kozarec je dobro predhodno sterilizirati – za 30 minut ga postavite v pečico, segreto na 120  stopinj Celzija.

2. Losjonu dodajte 3-5 kapljic svojega najljubšega parfuma. Izogibajte se uporabi toaletnih vodic in uporabite pravi parfum, kar bo onemogočalo, da bi vonj hitro izhlapel, ali se spremenil.

3. Losjon in parfum 10 minut dobro mešajte z leseno žlico ali lopatko.

4. Nato za lešnik veliko količino odišavljenega losjona podrgnite po majhnem predelu zapestja. S tem se prepričate, da odišavljen losjon odgovarja vaši koži. Počakajte par ur in spremljajte, če se slučajno na koži pojavi kakršnakoli sprememba. 

4. Če se vam zdi losjon prenežno odišavljen, mu dodajte še par kapljic parfuma in ponovno dobro premešajte. Eksperimentirajte z intenziteto, da najdete pravo razmerje med losjonom in parfumom.

5. Vaš najljubši losjon je pripravljen na uporabo.

Zadišite od glave do nog!