0
Košarica
Oceni članek:
(0)

Št. ocen: 0
Nasveti

Kako prepoznati nekvaliteten parfum ali ponaredek?

originalni parfumiV poplavi vseh dišav, ki so cenovno ugodne, se vam lahko pripeti, da kupite zelo nekvaliteten parfum, ali celo ponaredek. Kako se temu izogniti? Predvsem je pomembno, da ste pozorni na 4 pomembne faktorje:

1. Cena

Pravilo, ki vedno velja: »Če je nekaj prelepo, da bi bilo res, po navadi tudi je.« To pomeni, da če vam nekdo za 5 evrov ponuja Chanelov parfum, za katerega vemo, da stane čez 100 evrov, je s to ponudbo nekaj zelo narobe. Tudi, če vam prodajalec zagotavlja, da je takšna cena zato, ker dišava ni v originalni embalaži, vam najverjetneje laže in ste le naleteli na cenene ponaredke, ki so kitajskega ali drugega porekla.

In zakaj MySpirit parfumi niso dragi, a so kvalitetni? Ker smo se odločili, da najdražji del cene parfuma izpustimo (to je embalaža in drago oglaševanje svetovno znane osebe). Parfum v resnici sploh ni tako drag - drago je vse tisto, kar plačujete zraven in ker proizvodnja naših dišav poteka v Sloveniji, so tako stroški nižji, med vami in nami ni posrednikov, ki bi si vzeli odstotke od dobička, in vam lahko za nižjo ceno ponudimo tudi kvaliteto.

 

originalni parfumi 22. Embalaža

Če ne poznate cene parfuma in se vam prodajalčeva cena zdi OK, preverite embalažo. Izdelek  mora biti lepo zapakiran v originalni embalaži, z navedbo proizvajalca, sestavinami, opozorili, serijsko številko … Če vsega tega ne najdete, potem gre najverjetneje za ponaredek. Pri embalažah gre lahko tudi za majhne razlike – na primer, da je steklenička samo malo drugače zaobljena, je na njej drugačna pisava, je razpršilo malo višje, parfum v njej pa se lahko tudi malo razlikuje v barvi. Naj omenimo, da MySpirit parfumi v nobenem primeru niso ponaredki, saj jih ne prodajamo v identičnih, ponarejenih embalažah, ter z istimi nazivi kot so originali. MySpirit je slovenska blagovna znamka parfumov, ki jih izdelujemo sami z lastnim znanjem in svojo ekipo.

3. Vonj

Če imate izdelek pred nakupom priložnost povonjati, tega nikar ne zamudite. Pri tem bodite pozorni na:

- če si parfum popršite po koži, nikakor ne smete zaznati močnega, odbijajočega vonja po alkoholu,

- če ga imate na sebi, parfum ne sme dražiti sluznice. Najpogosteje nekvalitetni parfumi dražijo grlo in lahko tako hitro prepoznate težavo,

- obstojnost vedno ne pomeni tudi kvalitete. Nekaterim parfumom je dodana večja količina fiksativov, ki laično povedano, poskrbijo, da se parfum ne razdiši prehitro. Parfum pa je lahko kljub obstojnosti slab. Ampak kdo si želi dišati po 'wc rački' cel dan?! Vonj kvalitetnega parfuma je vedno trodimenzionalen in ne enodimenzionalen kot nekatera čistila ali slabi ponaredki parfumov.

Zlato pravilo: parfum na koži pustite delovati najmanj 15 minut. Tako boste izkusili trodimenzionalnost dišave, ki vam bo sporočila kvaliteto. Parfum ves čas ne sme dišati enako, ampak se mora njegov vonj razvijati.

MySpirit parfumi so tipizirani, kar pomeni, da so narejeni iz vrhunskih kakovostnih francoskih sestavin, po enakih recepturah in postopkih, kot parfumi priznanih znamk. Razvijamo pa tudi svoje parfume, parfume za poslovne partnerje, razvili smo parfum za Rebeko Dremelj in Wernerja Brozoviča.

 

originalni parfumi 3

4. Koncentracija parfuma

Če vam nekdo prodaja pravi parfum, imejte v mislih, da to pomeni dvakrat večjo koncentracijo dišave, kot je na primer v toaletnih vodicah. Ko boste parfum povonjali, mora imeti intenziven vonj, ki se po 5 minutah ne sme razdišati. Lahko se zgodi, da vam bo prodajalec ponaredka zatrjeval, da njegov parfum vsebuje več kot 30% esence. Mogoče vsebuje 30% nekakšne razredčene esence, nikakor pa ne čiste esence. Zavedati se morate, da je potrebno vsak kozmetični izdelek prijaviti z ustrezno dokumentacijo v bazo Bruselj. In iz lastnih izkušenj vam lahko povemo, da več kot 30% koncentracije esence po najnovejši parfumski zakonodaji niso dovoljene in lahko na koži povzročijo reakcijo, škodljivo uporabniku.

MySpirit parfumi so izključno pravi parfumi, saj vsebujejo visok delež dišavnih sestavin - v koncentracijah med 13 in 15 %, večinoma vsebujejo kar 15 %. Vsi parfumi imajo ustrezno dosjejsko dokumentacijo in so prijavljeni v bazo v Bruselj.

← Prejšnji: Modni trendi jesen/zima 2014 in primerni parfumi Naslednji: 7 načinov kako uporabiti parfum
  • UGODNA POŠTNINA
  • HITRA
    DOSTAVA
  • 100% GARANCIJA
    ZADOVOLJSTVA
© 2020, SCC d.o.o. MySpirit | Vse pravice pridržane.