0
Košarica
Oceni članek:
(0)

Št. ocen: 0
Nasveti

Kako se nadišavti kljub temu, da imamo težave s kožo?

imageVsi radi lepo dišimo, a kaj narediti, če imamo občutljivo kožo, ki je podvržena burnim alergijskim reakcijam? Naše zdravje je vsekakor na prvem mestu, vendar je dobra novica ta, da lahko kljub občutljivi koži uporabljamo svoj najljubši parfum prav vsak dan.

Izberite kakovostno znamko parfuma

Vse je odvisno od tega, katero znamko parfuma izberete. Ne posegajte po neznanih in cenenih znamkah. Prepričajte se, da je znamka na trgu že dlje časa oz. da za njo stojijo strokovnjaki in da se lahko za vsako vprašanje obrnete na nekoga, ki vam bo znal svetovati.

Izberite lahke parfume z majhno vsebnostjo alergenih snovi

Verjetnost alergijske reakcije na koži se znatno zmanjša, če boste izbrali parfume, ki imajo majhno vsebnost alergenov. Alergene preverite na seznamu sestavin, ki ga najdete tako na spletnih straneh proizvajalca kot na etiketi. Nepisano pravilo pravi, da nežnejši in bolj sveži parfumi vsebujejo manj alergenih snovi kot tisti, ki imajo močan vonj in so bolj sladkega vonja.

Vedno testirajte parfum na majhnem delu kože

Velika verjetnost je, da je vaša koža občutljiva le na eno od sestavin parfuma. Ker boste težko ugotovili, katera alergena sestavina je to, pred prvo uporabo vedno najprej testirajte parfum na majhnem delu kože. Počakajte najmanj en dan in spremljajte morebitno reakcijo kože. V primeru, da se reakcija pojavi, testiran predel takoj sperite z veliko vode.

Poskrbite, da parfum ne pride v stik s kožo

V primeru, da je vaša koža na parfum reagirala neugodno, se mu zato še ni treba odpovedati. Alergijska reakcija vedno nastane zaradi stika parfuma s kožo. Torej ne nanašajte parfuma neposredno na kožo, ampak ga nanesite na obleko. Še vedno boste odlično dišali, vaša koža pa ne bo utrpela nobene alergijske reakcije. Pazite le, da parfum ne vsebuje umetnih barvil, saj se lahko zgodi, da se bo na kakšni beli obleki poznal madež.

MySpirit vam priporoča izbiro štirih svežih parfumov z minimalno vsebnostjo alergenov: Madam Orange in Golcia Azzura za ženske ter Empire Man in Lively Man za moške. Prav tako vam ni treba skrbeti glede umetnih barvil, saj jih v teh parfumih ni. Ker so proizvedeni v Sloveniji, je vsaka sestavina skrbno kontrolirana, naši strokovnjaki pa vam bodo znali svetovati na različnih področjih.

← Prejšnji: Poletni trendi za moške Naslednji: Malo poznane sestavine za parfume
  • UGODNA POŠTNINA
  • HITRA
    DOSTAVA
  • 100% GARANCIJA
    ZADOVOLJSTVA
© 2020, SCC d.o.o. MySpirit | Vse pravice pridržane.