0
Košarica
Oceni članek:
(0)

Št. ocen: 0
Nasveti

Kdaj uporabiti določene parfume?

Ste vedeli, da vam lahko parfum pomaga biti uspešnejši na kakšnem sestanku, osvojiti nasprotni spol, preteči maraton, prebroditi dolgočasen dan, ali le malo dvigniti razpoloženje?

Potrebno je le vedeti kakšno dišavo izbrati za določeno situacijo in na MySpirit zagotovo najdete parfum za vsako uro dneva in noči, zanjo in zanj, in to na enem mestu ...

ZA DVIG RAZPOLOŽENJA

Poskusite z lesnimi vonji, saj je sandalovina del meditacije budistov že tisoče let. Je pravi antidepresiv, s katerim boste pregnali slabo razpoloženje. Globoka aroma, ki jo najdete v lesnih vonjih kot sta cedra in bor, povečuje proizvodnjo endorfinov, hormonov sreče, ki kadar se proizvajajo, povzročijo, da se počutimo boljše.

beautiful woman with long hairFoto: everythingoily.com

ZANJO: Hugo Boss ‐ Boss Orange for Women (W007)
ZANJ: Hugo Boss ‐ Boss Orange for Men (M011)

ZA ZMENEK, URICE V DVOJE

Če bi radi osvojili ali navdušili nasprotni spol, potem bosta vonja vanilije in mošusa odlična izbira. Nevrolog Alan Hirsch namreč razlaga, da ta dva vonja povzročata dvig alfa možganskega delovanja, ki pripomore k občutku sproščenosti, kar pa vodi k večji privlačnosti. Kar je dobro je to, da vanilija pozitivno učinkuje pri obeh spolih.

Parfum zmenekFoto: blog.lilydirect.com

ZANJO: Chanel ‐ Coco Noir (W012) in MySpirit by Rebeka (W023)
ZANJ: Hugo Boss - Boss Bottled (M003)

ZA SPOZNAVANJE NOVIH LJUDI

Izberite cvetlični vonj, ki bo pripomogel k vašemu spominu in si boste tako lahko bolje zapomnili nove obraze in imena. Raziskovalci fundacije Smell and Taste so namreč ugotovili, da cvetlične dišave aktivirajo hipokampus, del možganov, ki shranjuje nove podatke.

cvetličniFoto: firmenich.com

ZANJO: Calvin Klein ‐ Euphoria for Women (W011)
ZANJ: Dolce&Gabbana ‐ Pour Homme (M009)

ZA NAPOREN DAN

Vaše možgančke bo verjetno potrebno malo prebuditi – to storite s pljuskom citrusov. Poživljajoči, sveži vonji so namreč nekaj, kar je v dolgočasnih in zaspanih trenutkih zagotovo stvar, ki zbudi. Raziskave kažejo, da parfumi z vonjem grenivke, limone in pomaranče, v možgane pošiljajo več kisika in stimulirajo živčevje, da smo tako bolj pozorni in zbrani.

citrusiFoto: rd.com

ZANJO: Dolce&Gabbana ‐ Light Blue (W018)
ZANJ: Hugo Boss ‐ Hugo (M004)

ZA POMEMBNO SREČANJE, SESTANEK, NASTOP

Verjetno je v zraku precej nervoze, zato se 'ohladite' in napetost umirite z vonjem po neroliju. Nedavna japonska študija je pokazala, da je bilo pri tistih, ki so vdihovali vonj grenke pomaranče, ki je podoben vonju bergamotke, čutiti manj napetosti in so imeli nižjo raven stresa. Vonj pomaga pomiriti centralni živčni sistem, upočasni dihanje in zniža krvni tlak.

parfumi sestanekFoto: theglow.com.au

ZANJO: Chanel ‐ N°5 (W017)
ZANJ: Emporio Armani - Diamonds for Men (M001)

ZA ŠPORT IN BOLJŠO TELESNO VZDRŽLJIVOST

Če se pripravljate na kakšen maraton, težak vzpon v gore, ali le na športne urice, je seveda potrebne dovolj kondicijske pripravljenosti, raven energije pa lahko vseeno malo zvišate tudi s poživljajočimi, svežimi vonji. To bo možgane prebudilo, saj je študija na Wheeling Jesuit University ugotovila, da so košarkarji, ki so pred tekmo vonjali sveže vonje kot so mentol, meta in evkaliptus, imeli več energije in napor opravili lažje.

Brown hair woman with headphones joggingFoto: fitlista.com

ZANJO: Giorgio Armani ‐ Acqua di Gioia (W020)
ZANJ: Giorgio Armani ‐ Acqua di Gio (M008)

← Prejšnji: Parfumi za Halloween, ki bodo dosegli svoj namen Naslednji: Rebeka je tudi z njim prva Slovenka …
  • UGODNA POŠTNINA
  • HITRA
    DOSTAVA
  • 100% GARANCIJA
    ZADOVOLJSTVA
© 2020, SCC d.o.o. MySpirit | Vse pravice pridržane.