0
Košarica
Oceni članek:
(3)

Št. ocen: 2
Zanimivosti

Najdražji parfum na svetu

imageČe brskaš po spletu, najdeš marsikaj. Tako smo našli najdražji parfum na svetu. Ena unča (to je okoli 28 g) tega parfuma stane 9.300 €. Ne, nismo se zmotili. 9.300 €!!! Ampak to še ni vse! Kupiti je seveda treba celo stekleničko, v njej pa je 16,9 unč parfuma, kar je okoli pol litra. Torej stane steklenička najdražjega parfuma 157.170 €. Toliko kot eno stanovanje. Res je najdražji, ampak ali je tudi najboljši parfum na svetu? Preverili bi lahko le z naročilom brezplačnega testerja. Za katerega pa dvomimo, da bi mi ga poslali, še bolj pa, da bi bil brezplačen.

Krona Imperial Majesty

Parfum upravičeno nosi ime No. 1 Imperial Majesty, zasnoval pa ga je Clive Christian. Omenjeni mojster parfumov je bil skrbnik britanske parfumerije Crown Perfumery, ki ji je leta 1872 kot edini parfumeriji v takratnem britanskem imperiju kraljica Viktorija dovolila uporabo simbola kraljevske krone. Clive Christian je konec tisočletja poskrbel za oživitev industrije luksuznih parfumov s sklicevanjem na načelo ''Najprej dizajn – najboljši kar je lahko – nato stane, kolikor pač stane''. Parfum No. 1 Imperial Majesty je zelo redek, saj na vsem svetu obstaja le 10 stekleničk. Stekleničke so iz posebnega kristala, vsako krasi čudovito brušen 5-karatni diamant, njen vrat pa je ovit v 18-karatno zlato. Parfum je nastal kot posledica želje, da se ustvari parfum brez konkurence in brez cenovnih omejitev. Verjetno bi bilo pretiravanje prositi, če vam ga zavijejo v darilno embalažo. Ob nakupu ga kupcu namreč osebno pripeljejo na dom v Rolls-Royceu.

Ena steklenička ali zaloga za pol tisočletja?

Zdaj pa pretehtajte, kaj bi raje: 1 parfum ali 5255 parfumov (50 ml), kolikor jih za enak denar dobite pri nas v spletni parfumarni MySpirit. Če bi se odločili za nas, bi imeli ob povprečni porabi enega parfuma na mesec zaloge za več kot 437 let. Če pa bi parfume menjevali tedensko, bi dišali 100 let.

← Prejšnji: Afrodiziak – dišave, ki vas naredijo privlačne Naslednji: Želite dišati kot hollywoodske zvezde?
  • UGODNA POŠTNINA
  • HITRA
    DOSTAVA
  • 100% GARANCIJA
    ZADOVOLJSTVA
© 2020, SCC d.o.o. MySpirit | Vse pravice pridržane.