0
Košarica
Oceni članek:
(0)

Št. ocen: 0
Zanimivosti

Največje zmote o parfumih 1. del

Pravijo, da je en nanos parfuma vreden milijon ovrženih mitov. Ljudje namreč o parfumih okrog širijo marsikaj, a veliko od tega ne drži. Katere so tiste najpogostejše in največje zmote, ki jih lahko ovržemo in se naučimo prave, edine resnice?

1. Vonjanje kavnih zrn pomaga pri preizkušanju

Kadar vonjate več različnih dišav, naj bi kavna zrna omogočala, da bo po tem, ko ste preizkusili že nekaj parfumov, vaš voh spet bolj dovzeten za zaznavanje. Edina resnica je ta, da boste po vonjanju zrn, pod nosom imeli aromo kave, kar pa bo osnovno, srednjo in vrhnjo noto parfuma le popolnoma zabrisalo in zmešalo. Mogoče to le ni dobra ideja!

M+W kompozicija_32.  Parfum mora biti viden čez stekleničko

 … zakaj bi bile drugače embalaže tako dih jemajoče? Tukaj vas moramo ponovno razočarati, saj je edina prava resnično bolj pomembna stvar ta, da mora biti parfum nujno shranjen v temni, hladni embalaži. Vročina in svetloba lahko namreč spremenita dejansko število not, ki jih najdemo v določenem parfumu.

Parfumi MySpirit stekleničk – alumink, so shranjeni v temi, saj se s tem prepreči vpliv svetlobnih žarkov na parfum. Pršilnik je tudi nepredušno zaprt, s čimer se ohranja kakovost parfumske dišavne  note.

3. Parfum ima rok uporabe

To ne drži – parfumi nimajo roka uporabe, kar je vesela novica, kajne? Pomembno je, da so shranjeni na temnem in stran od intenzivne svetlobe, pa bo vaš parfum trajal vse do zadnjega diha (berite kapljice).

4. Dragi parfumi so boljši od cenejših

Ob vsem se moramo vprašati, zakaj je nek parfum drag oz. zakaj lahko kljub nizki ceni parfuma dobimo najboljšo kvaliteto? Parfumi so dragi zaradi marketinga (promocija parfumov s strani filmskih zvezd, draga snemanja reklam…) in drage embalaže (umetelne stekleničke izdelane s strani priznanih umetnikov, posebno tiskane škatlice…).  Sam parfum sploh ni tako drag!

5. Parfum se ne nanaša direktno na kožo

Zakaj pa ne?! V 70-ih in 80-ih letih so bili nekateri parfumi res tako močni, da je ta nasvet imel smisel. Dandanes je le malokateri parfum tako močan, da ga ne bi mogli nanesti direktno na kožo. Testirajte ga: trikrat ga razpršite po koži in to vam bo realno pokazalo, kako je vaš parfum močan.

6. Naravni parfumi ne izzovejo alergične reakcije 

Popolnoma napačna trditev! Ravno nasprotno – v naravnih surovinah kot so eterična olja, so kemijske strukture zelo kompleksne in zato vsebujejo veliko več alergenov. SintetičnTestiranje parfuma2e dišave so pogosto pripravljene tako, da vsebujejo zelo malo alergenih snovi, v tem procesu pa niso obremenjene niti rastlinske in živalske 'žrtve'.

7. Parfumi so za ženske, kolonjske za moške

'Kolonjska' v bistvu pomeni višino koncentracije kolonjske vodice, ki je manjša od koncentracije toaletne vodice, parfumske vodice oz. pravega parfuma, kar pomeni, da ni tako obstojna. Res je, da kolonjske vodice vedno povezujemo z moškimi, ampak to ne pomeni, da jih ne morejo nositi tudi ženske - če so vam všeč močnejše dišave, posezite po parfumih, če pa želite dišati nežno, pa po kolonskih vodicah.

Kakšna je razlika med parfumom, parfumsko, toaletno in kolonjsko vodico? To izveste na tej povezavi.

← Prejšnji: Kako parfum nanašajo in izbirajo zvezdnice? Naslednji: Največje zmote o parfumih 2. Del
  • UGODNA POŠTNINA
  • HITRA
    DOSTAVA
  • 100% GARANCIJA
    ZADOVOLJSTVA
© 2020, SCC d.o.o. MySpirit | Vse pravice pridržane.