0
Košarica
Oceni članek:
(0)

Št. ocen: 0
Zanimivosti

Največje zmote o parfumih 2. Del

Razkrivamo še nekaj laži o parfumih, ki ne držijo in vam predstavljamo eno in edino resnico …

1. Parfum mora biti pisan na kožoParfumi_MySpirit

To popolnoma ne drži – pisan nam mora biti tako kot kakšni čevlji in nakit. To pomeni, da nam mora pristajati in se moramo z njim počutiti dobro. Izbirajte ga glede na priložnost, obleko, razpoloženje, vreme. Takšna je prava izbira parfuma, zato ni dovolj, da imate le enega, ker vam v vseh trenutkih dneva samo en vonj ne bo odgovarjal. Imeti najmanj dve dišavi je idealno: eno zabavno in eno bolj 'resno'. Sicer pa imate sedaj brez problema, po dostopnih cenah na voljo celo zbirko parfumov za različne priložnosti – MySpirit parfumi.

2. Obstojni parfumi so kvalitetni in zato trajajo dalj časa

Ta trditev ne drži vedno. Zakaj ne? Ločevati morate med: obstojnostjo, ki se pri parfumu doseže z večjo koncentracijo dišave oz. z vsebnostjo snovi imenovanih fiksativi, ki povečajo obstojnost dišave in preprečijo preveliko nihanje pri izparevanju parfumskih surovin, ter med kvaliteto parfuma, ki pa se meri v 'trodimenzionalnosti' izhlapevanja dišavnih not. Na trgu je veliko obstojnih parfumov, ki vsebujejo močne fiksative, vendar je kvaliteta vonja izredno slaba, saj parfumi dišijo le enodimenzionalno.

3. Vonjanje parfuma v steklenički je enako vonju na koži

Ne tako hitro! To pravilo vas lahko pripelje do tega, da boste kupili parfum, ki vam bo v steklenički neskončno dišal, na koži pa se bo nato pomešal še z njenimi naravnimi olji in vonj se bo malce spremenil. Lahko pa seveda vonj iz stekleničke diši še veliko bolje, ko bo poljubil vTest_parfumaašo kožo, zato parfum vedno le testirajte kar na svoji koži – na njej se bodo prelepo razširile tudi srednje in vrhnje note in to takrat, ko boste najmanj pričakovali!

4. Parfum se mora nanašati tako, da se poprši po zraku

Lahko tudi, čeprav boste tako verjetno prej nadišavili vašo preprogo ali izgubili neprecenljive kapljice parfuma. To je ena največjih zmot, ki jih obstaja o parfumih! Popolno je, da svojo dišavo nanesete na kožo oziroma na najbolj zaželene predele, ali celo na oblačila. V mislih imejte to, da bo vonj v veliki meri odvisen od tega, kam ga boste nanesli.

5.  Parfum se na kožo nanaša na točke, kjer imamo utrip

Medtem ko ni nič narobe, če nekaj parfuma nanesete na zapestje ali za uho, pa to seveda niso edine točke, na katerih bo razvil najboljši možen učinek. Najboljša točka je namreč točka, za katero čutite, da je vam najbolj všeč, ali vam je všeč v tistem trenutku, ko nanašate parfum. Za nekatere to pomeni trebuh, hrbet ali ramena, za druge vrat, lasje, zapestje ipd. Saj veste, da mora ženska parfum nanesti na mesto, kjer želi biti poljubljena.

6. Če svoj parfum vonjamo, smo ga nanesli preveč

Da, ljudje resnično mislijo, da je temu tako. Kaj je glede te zmote najbolj smešnega pa je to, da je popolnoma v nasprotju z najpRazlicneDisaveParfumaomembnejšim – da parfum nanašamo ravno zato, ker obožujemo njegov vonj, zato si ga želimo vonjati, kajne? Poleg tega je lepo, če nas ljudje povezujejo z našim parfumom. Seveda ga ne uporabljajte prekomerno, vseeno pa ni nič narobe, če svoj parfum vonjate – še posebno v trenutkih, ko potrebujete, da vam vlije malo več samozavesti, moči, zapeljivosti …

7.  Vsak parfum ima določeno ciljno skupino

Zato, ker ima neka dišava lesne, sladke, začinjene ali cvetlične vonje, še ne pomeni, da dobro diši samo na ženskah, ali da je primerna samo za ljudi določenih let. Prav tako moramo vedeti, da isti parfum na različnih ljudeh diši drugače, kar je tista največja čarovnija. Vse je na tem, kako parfum reagira na koži posameznika, ko torej pride v stik z naravnimi olji. Sadni in cvetlični vonji torej niso nujno primerni samo za mlade ženske, bolj sveži pa prav tako ne le za starejše.

← Prejšnji: Največje zmote o parfumih 1. del Naslednji: Parfumoskop: Izbira parfuma glede na nebesno znamenje 1. del
  • UGODNA POŠTNINA
  • HITRA
    DOSTAVA
  • 100% GARANCIJA
    ZADOVOLJSTVA
© 2020, SCC d.o.o. MySpirit | Vse pravice pridržane.