0
Košarica
Oceni članek:
(0)

Št. ocen: 0
Zanimivosti

Tako se je vse pričelo ...

Verjamete, da se je naša ljubezenska zgodba s parfumi pričela pred več kot 5000 leti? A pot do vrhnjih, srednjih in spodnjih not parfuma, je bila dolga ...

Nekoč se parfumi niso prodajali tako, kot danes - v stekleničkah, ampak bolj kot preprosta dišavna olja, z namenom, da bi polepšali kožo Egipčanov. Arabski alkimist je tako odkril, kako olja pridobivati iz rož, in tako je rožna voda kaj hitro postala popularna zaradi lahkega vonja.

Egypt production of perfume_1Foto: wysinfo.com

Šele okoli leta 1700 so v Londonu pričele delovati parfumske hiše. Leta 1770 je William Yardley odprl svojo prvo parfumerijo. Ravno tako navdušujoča je bila otvoritev francoske parfumske hiše Guerlain, ki je leta 1889 ustvarila prvi svetovno poznan parfum Jicky.

1929-yardley-lavender
Foto: cosmeticsandskin.com

Na prelomu v 19. stoletje je bila moda velik posel, zato je Coco Chanel želela ustvariti parfum, ki bi izpopolnil videz in leta 1921 v sodelovanju z Ernestom Beauxom odkrila Chanel No. 5. Številka 5 je bila namreč peta dišava od 10-ih ponujenih, ki jih je Coco vonjala in pri peti rekla: "To je to, to je moj parfum." Pet je bila vedno njena srečna številka in magičen Chanel No. 5 je bil rojen.

w017_original_embalaza
Tip parfuma Chanel No. 5. na voljo tudi pri MySpirit

Pri Chanelu danes namigujejo na to, da naj bi legendarno dišavo ‘rodila’ ravno Marilyn Monroe, ko je leta 1952, pri svojih 26-ih letih, na svojem fotografiranju za naslovnico revije LIFE, izdala, da si za v posteljo nadene le nekaj kapljic Chanel No.5. Ne vedo, ali je to izdala tudi prvič, vedo pa, da je bila legenda (Chanel No.5) rojena.

mys_zaobljuba

Danes vam lahko v prvi slovenski parfumarni MySpirit, ki se je odprla leta 2014, ponudimo samo prave moške in ženske parfume svetovno poznanih znamk, parfum prve Slovenke Rebeke Dremelj in pa parfumsko mleko z dišavnimi sestavinami parfuma MySpirit by Rebeka.

Rebeka

Zvezde so rojene! 

← Prejšnji: To valentinovo odkrijte svoj PAR Naslednji: Dobrodošel, marec! Kakšne parfume prinašaš?
  • UGODNA POŠTNINA
  • HITRA
    DOSTAVA
  • 100% GARANCIJA
    ZADOVOLJSTVA
© 2020, SCC d.o.o. MySpirit | Vse pravice pridržane.